Hva er en prosjektert bolig?

En prosjektert bolig er en bolig hvor utbygger tilbyr deg som boligkjøper et ferdig produkt, hvor utbygger på forhånd har ordnet alt fra tomt, tegninger og utseende, til godkjenninger fra kommune og i noen tilfeller nærliggende infrastruktur. Alt er gjort sikkert og trygt på en kostnadseffektiv måte.


En prosjektert bolig er perfekt for deg som ønsker alle fordelene en ny bolig gir, men som ikke vil gjøre alt arbeidet det kan medføre. Du kan ofte være delaktig i noen valg om du ønsker, som farger, kjøkken, listverk, innerdører og lignende, men graden av selvbestemmelse varierer.

 

Dette kan også avhenge av hvor langt i byggeprosessen leverandøren er kommet med boligen. I noen tilfeller er boligen allerede ferdig når du kjøper den.

 

Prosjekterte boliger inngår ofte i større boligområder utbygger jobber med. Det gjør at en boligkjøper av en prosjektert bolig får være med å skape et nytt bomiljø hvor mange av naboene godt kan være i samme livsfase. Da blir det lett for barna å finne venner på samme alder, og for de voksne å bli bedre kjent.

 

Når du velger ferdig prosjektert bolig fremfor å bygge selv får du mye med på kjøpet som sparer deg for tid, penger og frustrasjoner. Først og fremst er kostnadene 100 prosent faste og forutsigbare: Du slipper en opphetet budrunde, og underveis behøver du ikke å engste deg for hvor mye egeninnsats du må gjøre – det avtaler dere på forhånd. Du vil heller ikke oppleve kostbare og ubehagelige overraskelser du kunne fått hvis du skulle stått for hele jobben selv.

 

Med en ferdig prosjektert bolig er det utbygger som har og tar ansvaret dersom det skulle oppstå uforutsette hendelser.