Få oversikt over hvor mye boliglånet vil koste deg

Lånekalkulatoren hjelper deg.
Av Redaksjonen / Publisert 24 september 2019

Å kjøpe ny bolig er en stor investering. Derfor er det avgjørende at den økonomiske situasjonen din er avklart på forhånd, slik at du ikke tar opp et større boliglån enn det du klarer å betjene.

Når en skal ta opp et boliglån er det imidlertid ikke alltid like enkelt å vite hvor stort lån du faktisk har råd til å ta opp, hvor mye du må betale i måneden for lånet og hvilken rente som lønner seg av fast eller flytende.

Enkel oversikt

For å gjøre den jobben enklere har vi i Hellvik Hus inngått et samarbeid med DNB for å hjelpe deg å komme i gang med boligdrømmen.

Ved å ta i bruk DNBs lånekalkulator er det enkelt å finne tallene du trenger for å få oversikten. Alt du trenger å gjøre er å taste inn noen enkle nøkkeltall, som ditt ønskede lånebeløp, lønnen din og kostnaden på boligen, og kalkulatoren gir deg kjapt oversikt over hvor mye lånet vil koste deg i måneden.

– Ser du på en bolig til 4 millioner kroner kan det være vanskelig å vite hva den faktisk vil koste i kroner og øre. Med lånekalkulatoren får du en enkel og grei oversikt over de månedlige utgiftene, sier banksjef Salgsteam Øst i DNB, Erling Levang.

Lånekalkulatoren finner du her.

15 prosent egenkapital

I dagens boligmarked vil man noen steder oppleve at kostnadsforskjellen på å leie og å eie er liten. Da frister det gjerne å kjøpe noe eget, men for å få til det må en huske på statens krav til 15 prosent egenkapital for nedbetalingslån.

I noen tilfeller vil banker kunne gi lån som ikke oppfyller kravet, men dette er lån som vurderes fra sak til sak.

– Mangler du 15 prosent egenkapital er det mulig å knytte opp tilleggssikkerhet i annen bolig, som en hytte. Det er også vanlig at foreldre er med som samskyldnere på deler av lånet i en oppstartsfase. For oss gjelder det å være løsningsorienterte. Derfor vurderer vi hver sak individuelt, sier Levang.

  • Er du på jakt etter en ny bolig på Østlandet? Da kan Ramstadtunet i Nannestad være noe for deg. Les mer om Ramstadtunet her!

Fant du det du lette etter?

Tusen takk for din tilbakemelding

Vi setter pris på alle tilbakemeldinger, men vennligst ikke skriv inn personlig eller sensitiv informasjon i dette feltet.

Litt om deg ..